Oxycodon en autorijden

Is het mogelijk om auto te rijden nadat je oxycodon hebt ingenomen? Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel kort, nee, het is niet toegestaan. De reden hiervoor zijn de verschillende bijwerkingen die kunnen optreden. Vooral de sufheid, duizeligheid en verwardheid zijn bijwerkingen die gevaarlijk kunnen zijn. Daarnaast komt er in zeldzame gevallen ook wazig zicht voor, ook dat is zeer nadelig tijdens het autorijden.

Eerste 2 weken

Als je net start met het gebruik van oxycodon mag je in ieder geval de eerste 2 weken geen autorijden. In deze eerste 2 weken is het namelijk niet goed bekend hoe je lichaam op de oxycodon gaat reageren en welke bijwerkingen er precies zullen optreden.

Na 2 weken

Na de eerste 2 weken ben je redelijk gewend geraakt aan het gebruik van het medicijn en de effecten die dit heeft op je lichaam. Na twee weken is het weer toegestaan om auto te rijden, mits je geen last hebt van de bijwerkingen. Krijg je toch weer last van bepaalde bijwerkingen, stop dan direct met autorijden. Wil je meer informatie over autorijden i.c.m. medicijnen, lees dan “Medicijnen in het verkeer”. Zo lees je waar je rekening mee moet houden en krijg je deskundig advies op dit gebied.